• Centrale opslag van CAD- en project data (complete BOM incl. PDF, STEP en DXF bestanden)
  • Geen tijdrovende zoektochten meer naar bestaande tekeningen en documenten
  • De actuele tekeningen en informatie overal en altijd beschikbaar voor geautoriseerde medewerkers en klanten
  • Digitaal revisiebeheer: eenvoudig online aanvragen en wijzigingen direct inzichtelijk
  • Productconfiguraties koppelen aan klanten en projecten: historisch inzicht in welke machines/apparaten waar en wanneer zijn geleverd
Probeer nu 30 dagen

CAD tekeningen en projectdocumenten centraal opslaan en beheren

CADServer brengt de CAD data van alle engineers op een unieke wijze samen in één centraal systeem op basis van de Bill of Material en dus met behoud van de oorspronkelijke productstructuur. Door tekeningen aan aan klanten, projecten of configuraties te koppelen heb je snel bouwtekeningen, documentatie en CAD-files tot je beschikking. Omdat CADServer in de cloud draait is de data onafhankelijk van de locatie op te vragen, waardoor bijvoorbeeld monteurs op locatie altijd de meest recente data kunnen bekijken. Uiteraard geheel beveiligd volgens de laatste normen.


Kennissysteem

In de 'Vault' vind je een overzicht van alle onderdelen die in het systeem zijn ingevoerd. Ook zie je in één oogopslag of een item gewijzigd is. Hierdoor weet je meteen of je de meest actuele versie bekijkt. Met CADServer zijn deze gegevens eenvoudig up-to-date te houden zodat fouten in configuraties voorkomen kunnen worden.

Wanneer je een product selecteert zie je direct bij welke (sub)project het item of de configuratie gebruikt is, waar de configuratie uit bestaat, de actuele voorraad en kun je criteria aangeven wanneer deze bij het creëren van een project als optie mag worden getoond in de Productconfugurator. CADServer biedt de mogelijkheid om detaileerde afbeeldingen en productdocumentatie aan de producten of configuraties toe te voegen. Hierdoor wordt het voor iedereen eenvoudig om waar ook ter wereld snel alle beschikbare informatie op te vragen.


Eenvoudig inzicht in alle revisies van onderdelen en configuraties

Uiteraard is het belangrijk dat je verzekerd bent van de meest actuele gegevens. Je kunt de historie van het product of de configuratie bekijken en hier eventueel notities bij plaatsen. Wanneer er een update van een onderdeel wordt doorgevoerd, geeft het systeem aan dat het huidige product of de configuratie out-of-date is en kun je desgewenst updaten. Hierdoor kan efficiënter worden gewerkt en fouten worden voorkomen.

Wanneer er bijvoorbeeld tijdens een project onverhoopt op een 'probleem' wordt gestuit, kan binnen CADServer een revisievoorstel worden ingediend. De betrokken personen ontvangen hiervan een notificatie kunnen het revisieproces volgen en indien noodzakelijk bijsturen door opmerkingen bij de revisie te plaatsen.


Verhoog het servicelevel naar klanten

Een afterservice model wordt steeds belangrijker voor fabrikanten. CADServer geeft je met een druk op de knop de juiste informatie om proactief en adequaat te acteren. Dit zorgt voor een hogere klanttevredenheid wat leidt tot het behoud van bestaande klanten en de aanwas van nieuwe klanten!

In CADServer is het mogelijkheid om vanuit klant- en project perspectief te zoeken naar CAD- en project data en dit is zeer waardevol. Een voorbeeld: Een klant belt op dat de ophangbeugel van een aandrijfmotor doorgebogen is in één van de machinelijnen die in de afgelopen twee jaar daar geleverd is; of er even heel snel een nieuwe ophangbeugel kan worden geleverd want de productielijn staat stil (en dat kost geld!). Probeer nu maar eens snel te achterhalen welke beugel (en welke revisie) daar geleverd is, in welke machinelijn hij zit en waar de bijbehorende tekening is voor reproductie. En dan nog een stap verder: bij welke andere klanten is deze beugel nog meer geleverd in het kader van preventieve service en onderhoud? CADServer geeft antwoord op al deze vragen met slechts enkele muisklikken!

CADServer loves to KISS

Keep It Smart & Simple!

Ook geen zin om te betalen voor onnodig complexe en dure PDM/PLM systemen, langslepende implementatietrajecten en de vereiste onderliggende IT infrastructuur?

Dan is CADServer dé oplossing voor jouw organisatie.

Probeer CADServer 30 dagen gratis en vrijblijvend uit!