CADServer is vanuit de praktijk ontwikkeld in samenwerking met ervaren engineers die zochten naar een laagdrempelige oplossing voor meer overzichtelijke en efficiëntere processen rondom product- en projectontwikkeling.

Het platform vormt de missing link tussen engineering en de rest van de organisatie en biedt een unieke combinatie van functionaliteiten gericht op het beheren, hergebruiken (Configure-to-Order) en realtime delen van CAD data in de cloud. Zo kun je snel, eenvoudig en betaalbaar het engineeringsproces optimaliseren en de focus binnen de organisatie terugbrengen op innovatie en productontwikkeling.


CADServer richt zich op zowel kleine als (middel-)grote organisaties voor wie de aanschaf en implementatie van een complex en kostbaar PDM/PLM pakket met allerlei toeters en bellen niet efficient of rendabel is. Veelgehoorde argumenten om niet met PDM of PLM software aan de slag te gaan:

  • Huidige PDM/PLM systemen zijn te duur
  • We hebben slechts enkele engineers in dienst
  • Ons product en/of proces is niet zo complex
  • Ons bedrijf is te klein
  • Te weinig of geen kennis van IT

Juist organisaties die zich hierin herkennen zijn dé perfecte match voor CADServer en kunnen met deze oplossing op een eenvoudige manier een belangrijke optimalisatie slag in het bedrijfsproces maken die een enorme impact heeft op de prestaties!


Kosten omlaag

Omzet omhoog

Focus op innovatie

CADServer biedt:

  • Product Data Management en Productconfigurator in één
  • Waardevol inzicht ten behoeve van de dagelijkse werkzaamheden: de link tussen CAD data, klanten en projecten
  • Gebruikersgemak: Functionaliteit gericht op de praktijk zonder toeters en bellen (Keep It Smart & Simple!)
  • Laagdrempeligheid: Binnen één dag online voor een vast laag all-in bedrag per gebuiker per maand op basis van flexibele contracten
  • Starten zonder risico: bevalt het niet, dan betaal je niet (100% tevredenheidsgarantie)


Je werkt al met een PDM pakket? Geen probleem! Voor partijen die al met een PDM pakket werken voor het beheer van parts en assemblies op ontwerpniveau biedt CADServer juist de mogelijkheid om de CAD data uit het PDM pakket naadloos te gebruiken in de Product Configurator (Configure-to-Order), te koppelen aan klanten/projecten, en per direct realtime te delen met de rest van de organisatie zodat iedereen overal op een veilige manier toegang heeft tot de juiste CAD- en projectinformatie.

CADServer loves to KISS

Keep It Smart & Simple!

Ook geen zin om te betalen voor onnodig complexe en dure PDM/PLM systemen, langslepende implementatietrajecten en de vereiste onderliggende IT infrastructuur?

Dan is CADServer dé oplossing voor jouw organisatie.

Probeer CADServer 30 dagen gratis en vrijblijvend uit!