Eenvoudig bestaande componenten selecteren en hergebruiken in nieuwe orders of projecten
Maatwerk leveren met gebruik van zoveel mogelijk standaard onderdelen (Configure-to-Order)
Verkort de doorlooptijd van projecten drastisch
Verhoog verkoopresultaten door snel en nauwkeurige offertes op te stellen
Probeer nu 30 dagen

Van Engineering-to-Order naar (zoveel mogelijk) Configure-to-Order

Er gaat in de praktijk enorm veel kostbare tijd verloren aan het zoeken naar bestaande tekeningen en in sommige gevallen worden onderdelen die in het verleden al een keer gemaakt zijn zelfs compleet opnieuw ontworpen.

Organisatie kunnen de doorlooptijd van projecten drastisch verkorten door het slim hergebruiken van reeds bestaande ‘standaard’ componenten in nieuwe projecten: het Configure-to-Order principe. Met de Productconfigurator is het mogelijk om op basis van vooraf vastgestelde criteria eenvoudig bestaande blokken te selecteren en hergebruiken in een nieuwe configuratie. Tezamen met een stukje klantspecifieke engineering kan er een volledig op maat gemaakte oplossing aan de klant worden aangeboden. Niet alleen de doorlooptijd van Engineering zal verkorten, maar ook de werkplaats zal sneller kunnen assembleren aangezien er ervaring wordt opgedaan met het bouwen van de standaard parts.


Visuele herkenning

Omdat visuele herkennig vaak het sterkst is geeft CADServer de opbouw van de configuratie in heldere tekeningen weer. Hierdoor kun je in één oogopslag zien met welke configuratie je te maken hebt. De configuratie is eveneens in klikbare systematische blokken opgebouwd, zodat je altijd uit één enkele module alle beschikbare informatie tot jouw beschikking hebt. Zo kun je per onderdeel gedetaileerde tekeningen en documentatie raadplegen. Tevens zijn de revisies van de individuele onderdelen te raadplegen, waardoor je verzekerd bent van de meest actuele versies.


Relevante documenten koppelen

Het is mogelijk om documenten te koppelen aan een configuratie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan handleidingen, testrapporten of certificaten. Alle relevante informatie op één plek, inzichtelijk voor iedereen.


Snel nauwkeurige offertes opstellen

Snel en adequaat inspelen op aanvragen van (potentiele) klanten wordt steeds belangrijker door toenemende concurrentie. CADServer geeft je de mogelijkheid om hieraan te voldoen. Het samenstellen van een nieuwe configuratie neemt veel minder tijd in beslag en het bepalen van de kosten en doorlooptijd wordt een stuk eenvoudiger door het gebruik van standaard onderdelen waarvan de exacte kostprijs bekend is.

CADServer loves to KISS

Keep It Smart & Simple!

Ook geen zin om te betalen voor onnodig complexe en dure PDM/PLM systemen, langslepende implementatietrajecten en de vereiste onderliggende IT infrastructuur?

Dan is CADServer dé oplossing voor jouw organisatie.

Probeer CADServer 30 dagen gratis en vrijblijvend uit!